KOLAČIĆI

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon kad posjetite web mjesto ili aplikaciju. Web stranica ili aplikacija mogu preuzeti te kolačiće iz vašeg web preglednika (npr. Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome) svaki put kad ih posjetite, kako bi vas prepoznali, zapamtili vaše preference i pružili vam sigurnije internetsko iskustvo.

Općenito, kolačići su vrlo korisni i uobičajena su metoda koju koriste gotovo sve web stranice koje posjetite jer pomažu da vaše internetsko iskustvo bude što jednostavnije. Iz sigurnosnih razloga mnoge web stranice uopće neće funkcionirati bez upotrebe kolačića (ili nekih sličnih tehnologija kao što su: "web oznake" ili "oznake").

Kolačići uglavnom ne sadrže podatke za identifikaciju pojedine osobe, već se umjesto toga upotrebljavaju za identificiranje preglednika na pojedinačnom računalu.

Ako želite, kolačiće možete ograničiti, blokirati ili izbrisati promjenom postavki preglednika, ali to može značiti da web stranica neće raditi ispravno.

Za više informacija o kolačićima i njihovom utjecaju na vas i vaše pretraživanje posjetite www.allaboutcookies.org.

VRSTE KOLAČIĆA

Nužni kolačići

Ovi su kolačići od ključne važnosti u korištenju funkcija i usluga koje nudimo na Hladni Val web stranici. Bez ovih kolačića, usluge koje želite koristiti ne mogu se pružiti. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke o vama koji bi se mogli upotrijebiti za vašu identifikaciju te ne prate i ne pamte gdje ste bili na internetu.

Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići omogućuju nam da vam pružimo bolje internetsko iskustvo kada koristite našu web stranicu. Ne prikupljaju niti pohranjuju nikakve podatke koji bi nam omogućili da vas osobno identificiramo.

Kolačići performansi

Kolačići performansi pomažu nam da razumijemo kako kupci koriste našu web stranicu, tako da možemo uvijek održavati relevantne proizvode, usluge, jednostavne za upotrebu i ažurirane. Na primjer, možemo vidjeti koji su proizvodi i usluge najpopularniji, prepoznati kada i gdje se pojavljuju pogreške i testirati različite verzije stranice kako bismo pružili poboljšano mrežno iskustvo.

Ponekad uslugama koje koristimo za prikupljanje ovih podataka u našem imenu mogu upravljati druge tvrtke. Oni mogu koristiti slične tehnologije za kolačiće, poznate kao "web oznake" ili "oznake". One su anonimne i budući da se koriste samo u statističke svrhe, ne sadrže i ne prikupljaju nikakve podatke koji vas identificiraju.

Ciljani kolačići

Imamo odnose s pažljivo odabranim i nadziranim dobavljačima (trećim stranama) koji također mogu postaviti kolačiće tijekom vaše posjete. Svrha ovih kolačića je "ciljano oglašavanje" (poznato kao i "ciljano ponašanje" ili "remarketing"), što znači način prikazivanja relevantnih proizvoda i usluga na temelju onoga što vas zanima. Iako ti kolačići mogu pratiti vaše posjete širom weba, oni ne znaju tko ste. Bez ovih kolačića, internetske reklame na koje naiđete bit će manje relevantne za vas i vaše interese.

UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA

Većina internetskih preglednika omogućuje vam brisanje kolačića s tvrdog diska vašeg računala, blokiranje svih kolačića (ili samo kolačiće treće strane) ili upozoravanje prije spremanja kolačića na vaš uređaj.

Imajte na umu da ako odlučite blokirati sve kolačiće, naša web stranica neće funkcionirati kako je predviđeno i nećete moći koristiti ili pristupiti mnogim uslugama koje pružamo. Ako ste blokirali sve kolačiće i želite u potpunosti iskoristiti značajke i usluge koje nudimo, morat ćete ih omogućiti. To možete učiniti u svom pregledniku (pogledajte dolje).

Umjesto da blokirate sve kolačiće, možete se odlučiti blokirati samo kolačiće treće strane što će i dalje omogućiti našoj web stranici da funkcionira kako treba.

Kako upravljati kolačićima na vašem računalu

Kako biste omogućili kolačiće na našoj web stranici, pratite upute dolje.

Google Chrome
 1. Kliknite "Alati" na vrhu preglednika, zatim kliknite "Postavke".
 2. Kliknite "Napredno", spustite se do dijela "Privatnost" te kliknite "Postavke sadržaja."
 3. Odaberite "Dopusti postavljanje lokalnih podataka". Da biste prihvatili samo kolačiće od prve strane, uključite "Blokiraj sve kolačiće od trećih strana, bez iznimke"
Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
 1. Kliknite "Alati" na vrhu preglednika i odaberite "Internet Opcije", zatim kliknite "Privatnost" karticu.
 2. Provjerite je li razina vaše privatnosti postavljena na srednju ili niže, što će omogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku.
 3. Kolačići će biti onemogućeni ako je razina privatnosti iznad srednje.
Mozilla Firefox
 1. Kliknite "Alati" na vrhu preglednika i odaberite "Opcije".
 2. Zatim kliknite "Privatnost" ikonu.
 3. Kliknite "Kolačići" i odaberite "Dozvoli stranici da stvori kolačiće."
Safari
 1. Kliknite na ikonu zupčanika na vrhu preglednika i odaberite "Postavke".
 2. Kliknite na "Privatnost" karticu, zatim odaberite opciju "Onemogući korištenje kolačića trećim stranama i kolačićima oglašavanja."
 3. Kliknite "Spremi".

Kako upravljati kolačićima na vašem Mac računalu

Kako biste omogućili kolačiće na našoj web stranici, pratite upute dolje.

Microsoft Internet Explorer 5.0 na OSX
 1. Kliknite na "Explorer" na vrhu preglednika i odaberite "Postavke".
 2. Spustite se do "Kolačići" odjeljka "Primljene datoteke".
 3. Odaberite "Ne pitaj."
Safari na OSX
 1. Kliknite "Safari" na vrhu preglednika i odaberite "Postavke".
 2. Kliknite na "Privatnost" zatim "Omogući kolačiće."
 3. Odaberite "samo na stranicama koje su posjećene."
Mozilla i Netscape na OSX
 1. Kliknite "Mozilla" ili "Netscape" na vrhu preglednika i odaberite "Postavke".
 2. Spustite se do "Kolačići" pod "Privatnost i sigurnost".
 3. Odaberite "Dopusti kolačiće samo za originalnu stranicu."
Opera
 1. Kliknite "Izbornik" na vrhu preglednika i odaberite "Postavke".
 2. Zatim odaberite "Opcije" zatim "Advanced".
 3. Odaberite "Oomgući kolačiće."

Slobodno nas kontaktirajte

Ukoliko imate pitanja, tražite savjet, želite dogovoriti demo prezentaciju stroja ili nemožete pronaći odgovarajući proizvod.

Kontakt
Kolačići nam pomažu u pružanju naših usluga. Korištenjem naših usluga pristajete na korištenje kolačića.